LGS Sınav Soruları 2024 Yılında Nasıl Olacak?

LGS Sınav Soruları 2024 Yılında Nasıl Olacak?
LGS sınav soruları 2024 yılında nasıl olacak? Öğrenciler hangi derslerden, kaçıncı sınıfın hangi döneminden sorumlu olacak? 2024 yılında yapılacak olan LGS'nin 2023 yılında yapılan LGS'den nasıl bir farkı olacak? Hangi derslerden kaç soru sorulacak? Sorular ezbere mi yoksa farklı kriterlere mi bağlı olacak? Neleri değerlendirecek?

LGS sınav soruları 2024 hakkında akıllarda çok sayıda merak edilen konu var. Meb Hocam olarak bu konuları sizler için araştırdık. Öncelikle sınavda ezbere dayalı soru sorulmayacağı bilinmeli. Peki bilinmesi gerekenler arasında başka neler var?

LGS Sınav Soruları 2024 Yılında Nasıl Olacak?

1 milyon 200 binden fazla 8. sınıf öğrencisi, 2 Haziran 2024 Pazar günü LGS sınavına girecek. Sınavı sadece, sınava giren öğrencilerin %10'luk bir kısmı kazanacak. Bu da yaklaşık 120 bin öğrencinin LGS ile istediği liseye yerleştirileceği anlamına geliyor. Geri kalan öğrenciler ise evlerinin yakınında bir okula yerleştirilecekler.

LGS sınav soruları 2024 yılında toplamda 90 adet ve çoktan seçmeli olacak. Toplamda iki oturum halinde yapılacak olan LGS'de birinci oturumda Türkçe, Yabancı Dil, Din Kültürü ve İnkılap Tarihi soruları sorulacak. Bu dersler için öğrencilere toplamda 50 soru yöneltilecek ve 75 dakikada yanıtlamaları istenecek.

2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak olan LGS sınavının ikinci oturumu ise Matematik ve Fen Bilimleri sorularından oluşacak ve toplamda 40 adet sorunun yönlendirileceği öğrencilerin, bu soruları 80 dakikada yanıtlamaları gerekecek.

LGS sınavı soruları 2024 yılında, 8. sınıfın her iki döneminde işlenen konulara yönelik olacak. 2023 yılında yaşanan 6 Şubat depremleri dolayısı ile sorular sadece 8. sınıfın birinci dönemine ait olmuştu.

Ezbere dayalı olmayacağı belirtilen LGS sınav soruları 2024 yılında, öğrencilerin okuduğunu anlama, sonuç çıkarma, yorumlama, analiz yapma, problem çözme, eleştirel düşünme ve bilimsel süreç gibi becerilerini değerlendirecek.