90 bin taşeron işçinin kadroya geçişi

90 bin taşeron işçinin kadroya geçişi

90 bin taşerona kadro geliyor! Belediyelerde çalışan emekçilere müjde! Yasa Meclis'te...

90 bin taşerona kadro geliyor!

Ülkemiz genelinde hala daha çalışmakta olan 90.000 taşeron işçiye kadro müjdesi geldi. Belediyeler ve KİT'te görev alan taşeron işçilerin kadroya geçmesini sağlayacak yeni düzenlemenin Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

Türkiye'de belediyeler ve KİT'lerde görev yapan 90 bin taşeron işçinin kadroya geçişi için Meclis'te bir yasa teklifi görüşülüyor.

Yeni düzenleme, taşeron işçilerin uzun süredir beklediği kadro beklentisini karşılamayı amaçlıyor.

90-bin-taseron-iscinin-kadroya-gecisi.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın gündeminde öncelikle memur ve emekli maaş artışları bulunuyordu; bu düzenlemelerin tamamlanmasının ardından taşeron işçilere kadro verilmesi konusu ele alındı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın açıklamalarına göre, kamu sözleşmeleri ve taşeron işçilerin durumu seçimlerden önce netleştirilmeli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karar gereğince, 2024 yılında taşeron işçilere ilave tediye ödemesi yapılacak.

Kaynak:Aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.