1 Mayıs'ta Noterler Açık Mı? 1 Mayıs Resmi Tatil Mi?

1 Mayıs'ta Noterler Açık Mı? 1 Mayıs Resmi Tatil Mi?

1 Mayıs'ta noterler açık mı? 1 Mayıs resmi tatil mi? Emek Ve Dayanışma Günü, İşçi Bayramı ülkemizde 1 Mayıs 1923 itbari ile resmi olarak kutlanmaya başlandı. Dünya genelinde ise kutlamalar 1890'lı yıllara uzanmaktadır. 12 Eylül döneminde resmi tatil olmaktan çıkarılan 1 Mayıs işçi Bayramı, 2009 yılında yeniden resmi tatil ilan edilmiştir. Peki devlet dairelerinde 1 Mayıs'ta işlem yapılabilecek mi?

1 Mayıs'ta noterler açık mı? 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü, İşçi Bayramı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de coşkuyla kutlanacak. Bu kapsamda 1 Mayıs'ın resmi tatil olup olmadığı, okullar, üniversiteler, hastaneler ve diğer devlet kurumlarının açık olup olmadığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

1 Mayıs'ta noterler açık mı? 1 Mayıs'ta pek çok kurumun tatil olarak ilan edilmesi, okul ve üniversitelerin eğitime bir gün ara vermesi... 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesi ile ilgili bilgileri sizlerle meb hocam içerisinde daha önce de paylaşmıştık. Devlet daireleri ile işi olanlar bu kapsamda, 1 Mayıs'ta işlerini yapabilip yapamayacaklarını araştırıyor.

1 Mayıs'ta Noterler Açık Mı?

1 Mayıs'ta noterler açık mı? Hayır. 1 Mayıs resmi tatil olduğu ve noter gibi kurumların resmi kurum niteliğinde çalışmaları dolayısı ile noterler 1 Mayıs'ta kapalı olacak. İşlemler takip eden bir sonraki iş günü olan Perşembe günü yapılacak.

1 Mayıs Resmi Tatil Mi?

1 Mayıs resmi tatil mi? Evet. Emek Ve Dayanışma Günü kutlamaları dünya genelinde 1890'lı yıllara kadar uzanan bir tarihe sahiptir. Ülkemizde ise Cumhuriyet döneminde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları resmi olarak ilk kez 1 Mayıs 1923'te yapıldı.

12 Eylül döneminde 1 Mayıs resmi tatil olmaktan çıkarıldı. 2009 yılı Nisan ayında ise yeniden, Emek Ve Dayanışma Günü olarak resmi tatil ilan edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.