Lise Mezunu Bekçi Alımı Başvuruları Başladı! 18 Ve 31 Yaş Arası Başvurular Kabul Edilecek

Lise Mezunu Bekçi Alımı Başvuruları Başladı! 18 Ve 31 Yaş Arası Başvurular Kabul Edilecek

2023 yılına girdikten sonra birçok kurum ve kuruluş ardı arkasına personel alım ilanını yayımladılar. Buna göre 18 31 yaş arası bulunan vatandaşlar bekçi alım ilanına başvurabilecekler.

2023 yılına girdikten sonra birçok kurum ve kuruluş ardı arkasına personel alım ilanını yayımladılar. Buna göre 18 31 yaş arası bulunan vatandaşlar bekçi alım ilanına başvurabilecekler. En çok araştırılan ve internet üzerinde ilanı incelenen personel alımlarından birisi de bekçilik alımları oldu. Balım ile ilgili resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi ve bekçi alımı yapılacağı duyuruldu. Uzun süreden bu yana bekçi alım ilanı bekleniyordu ve sonunda beklenen oldu resmi olarak bekçi alım ilanı yayınlandı. Resmi gazetede yayımlanan bu ilan sayesinde birçok vatandaş iş sahibi olacak ve bekçi o pozisyonunda çalışmayı hak edecek.

Hangi Kurumlar Bekçi Alacak

2023 yılının Mart ayının gelmesiyle birlikte ardı arkasında birçok kurum ve kuruluşlar personel alım ilanı için sıraya girdiler. Personel alım ilanları arasında bekçi alım ilanı da göze çarpan alımlar arasında yerini aldı.

Mart 2023 dönemi itibari ile İçişleri bakanlığı tarafından polis akademisi başkanlığı tarafından jandarma genel komutanlığı emniyet genel müdürlüğü jandarma ve sahil güvenlik akademisi başkanlığı bünyesine bekçi alımı gerçekleştirileceği duyurulmuş durumda. Polis ve jandarma teşkilatları tarafından bekçi pozisyonunda istihdam edilmek üzere birçok personel alınacak. Bekçi alımları illere göre dağıtılacak ve belirlenen şartlar arasından uygun pozisyonlara yerleştirilecek.

Atama organizasyonu başvuruları sınavların olacağı tarih ve sınavla ilgili diğer hususlar ise başkanlık ve jandarma Sahil güvenlik akademisi başkanlığı tarafınca düzenlenecek olan sınav başvuru kılavuzları ise resmi anlamda gazetede yayınlandı. Polis akademisi aracılık ile yapılacak olan bekçi alımları için Ocak ayında 1250 adet rakam verilmişti fakat yeni açılan ilanlarla birlikte jandarma ve sahil güvenlik tarafından bekçi alımları en az 10.000 kişilik kontenjan olması planlanıyor.

Bekçi ilanları arasında kadın bekçi alımı yapılıp yapılmadığı da internet üzerinden çok araştırılıyor. Türkiye’de yapılacak olan ilk alımlarda ilk kez kadın bekçi yapılması da beklenmekte. Ancak bu kadın bekçi alımı 2023 yılı için mi yoksa 2024 yılı için mi yapılacak belli değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum