Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’nın Kırılmasını Yasakladığı Birbirinden İlginç ve Tehlikeli Rekorlar

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’nın Kırılmasını Yasakladığı Birbirinden İlginç ve Tehlikeli Rekorlar

Hepimiz Guinness rekorlar kitabının ne kadar önemli bir şey olduğunu biliyoruz. İçeriğinde birbirinden ilginç ve tehlikeli rekorlar bulunan dünya çapında bir kitaptır.

Hepimiz Guinness rekorlar kitabının ne kadar önemli bir şey olduğunu biliyoruz. İçeriğinde birbirinden ilginç ve tehlikeli rekorlar bulunan dünya çapında bir kitaptır. Fakat bazı rekorlar Guinness rekorlar kitabı tarafından kırılması yasaklanmıştır. İşte yasaklanan tehlikeli ve ilginç rekorlar…

Yasaklanan İlginç Rekorlar

Yasaklanan rekorların başında uykusuz kalma rekoru geliyor. Uykusuz kalarak rekor kırmak sağlık açısından zararlı olduğu için Guinness 1989’da bu rekorun kırılmasını yasaklamıştı. Tony Wrıght adında bir genç ise bu rekoru kırmak için çabalıyordu. Rakibi Randy Gardner 264 saat uykusuz kalarak rekor kırmıştı ve bu rekorun yasaklanmasına çok üzülmüştü.

Uykusuzluk gibi ölüm riski taşıyan bir diğer yasaklı rekor ise en hızlı araba sürbe rekoru oldu. Ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalındığı için kitap bu rekoru da yasakladı. Ayrıca sadece kendi hayatınızı değil başka insanlarında hayatı riske giriyordu.

Bir diğer yasaklanan rekor ise en çok yeme rekorudur. Bu rekor sağlığa zararlı olduğu için Guinness tarafından yasaklananlar listesinde yerini aldı.1880’de tek başına büyük bir öküzün etini 42 günde yiyen bir kişinin ardından rekor tarih sayfalarına kaldırıldı.

Tehlikeli Rekorlarda Yasaklandı

Kişinin yeme rekoru yasak olduğu gibi herhang bir canlıya da aşır yemek yedirme rekoru yasaklı bir rekor kategorisine giriyor. Fakat hayvanınız dünyanın en uzun hayvanıysa bu rekorlar kitabına dahil edilebilir.

Aynı zamanda tütün ürünleri alkol uyuşturucu gibi sağlığa zararlı maddelerin rekor adı altında fazla tüketilmesi de Guinness rekorlar kitabı tarafından yasaklanmıştır.

Dünyanın en uzun süren pasta savaşı da yasaklılar listesinde. Tüketim çılgınlığı ve gıda israfına yol açtığı için Guinness bu rekoru kabul etmiyor ve yapılmasını da yasaklıyor. Aynı zamanda çevre kirliliği yaratan diğer unsurlarda duyarlılık açısından yasaklılar listesinde yerini alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.