Almanya’dan Vize Kolaylığı! Almanya’da İşçi Olarak Çalışmak İsteyenlere Büyük Fırsat! Kaçırmayın

Almanya’dan Vize Kolaylığı! Almanya’da İşçi Olarak Çalışmak İsteyenlere Büyük Fırsat! Kaçırmayın

Almanya istihdam edilmek üzere 700.000 işçi açının olduğunu açıkladı. Almanya 7 yıl sonra toplamda 7 milyon işçinin alması konusunda kolları sıvadı

Almanya istihdam edilmek üzere 700.000 işçi açının olduğunu açıkladı. Almanya 7 yıl sonra toplamda 7 milyon işçinin alması konusunda kolları sıvadı ve ilan verdi. Birçok farklı alanda yıllık olarak ortalama 50.000 Euro civarında maaş vaat ediyor. Berlin yönetimi ise işçi açığını kapatabilme amacıyla gelen işçilere vize kolaylığı sağlayacağını duyurdu.

Eğer işçi olarak gelen yabancılar çalışma konusunda memnun ederse süresiz olarak oturum izni verileceği bilgisi de paylaşıldı. Almanya işçi açığını kapatma için ilan vermeye devam ediyor. Mühendislik tıp alanı bilgisayar programcılığı bölümü finans sektöründe çalışan işçi aramaya devam ederken yıllık olarak brüt gelirlerinin 50.000 Euro’ya yaklaştığını da duyurdu. Almanya’da bulunan birçok restoranda yılda 30.000 Euro maaş vererek Türkiye’den işçi garson getirme çabası içerisine girdi.

Birçok Sektörde Açık Var

Almanya Şubat 2023 yılında iş alanı ile ilgili 788.000 ortalama işçinin açığının olduğunu paylaştı. Mart ayında ise bu tabloyu yaklaşık olarak aynı civarda olması bekleniyor. Ortalama olarak 2030 yılına kadar işçi açığının 7 milyonu bulmasını bekleyen yetkililer ise bunun gerekçesi olarak nüfusun yaşlanarak azaldığı olarak ifade ediyor.

Almanya’da bulunan şirketlerin ortalama %40’ı dışarıdan işçi bulmak için ilan vermiş durumda. 2030 yılında çalışan nüfus ortalama olarak 49.5 milyon olurken 2060 yılında ise bu rakam 37,5 milyon civarında olacak. Bu sebepten dolayı yurt dışından ve özellikle de Türkiye’den birçok alanda işçi çağrısı yapılıyor. Gelen işçilere 1 yıllık vize imkanı tanınacak ve gelen işçinin çalışma durumuna ve bırakmış olduğu izlenime göre ilerleyen zamanlarda süresiz olarak ikamet etme fırsatı sunulacak.

Şu an için yasal hazırlıklar halen daha devam etse de uygun bir iş bularak davet alan Türklerin çalışma vizesi ile almaya gitmelerinin önü açılmış durumda. Nitelikli personel açığı her geçen yıl artarak devam ederken Doğu Avrupa şehirleri ise bu açığı bir türlü kapatamıyor. Almanya’daki işçi alan tüm pozisyonların %20’si 2 aydır herhangi bir şekilde doldurulamadı. Özellikle Almanya açığı bulunan sektörlerde istihdam için ilan vermiş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.