GSS borcu bulunan kişiler ücretsiz sağlık hizmeti alacak

GSS borcu bulunan kişiler ücretsiz sağlık hizmeti alacak

Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ilgili yapılan bu yeni düzenleme, 81 ilde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini nasıl etkileyecek? Ücretsiz hale gelen bu hizmet, sağlık harcamalarını finanse etmede vatandaşlara ne gibi kolaylıklar sağlayacak? Tüm ayrıntılar...

Genel Sağlık Sigortası'nın (GSS) amacı nedir?

Genel Sağlık Sigortası (GSS), bireylerin sağlık harcamalarını karşılamak ve sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak için var olan bir sistemdir.

GSS prim borcu olan vatandaşlar sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanacak?

Yeni düzenleme ile GSS prim borcu olan vatandaşlar, borçlarına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesisleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

gss-borcu-bulunan-kisiler-ucretsiz-saglik-hizmeti-alacak.jpg

Bu düzenlemenin geçerlilik süresi ve kapsamı nedir?

Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan bu düzenleme, 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olup, Türk vatandaşlarının ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanmalarını sağlıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu konudaki açıklaması nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, GSS prim borcu olan vatandaşların 31 Aralık 2024 tarihine kadar üniversite hastaneleri ve Bakanlığa bağlı sağlık kurumlarında sağlık hizmetlerinden yararlanma haklarının uzatıldığını duyurdu.

Meclise sunulan yasa teklifi neyi öngörüyor?

Meclise sunulan yasa teklifi, GSS prim borcu olanlara borçlarını, gecikme cezası ve zammı dahil olmak üzere tüm alacaklardan af sağlayarak maddi rahatlama getirmeyi öngörüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum