Rapor Alan Öğretmenlerin Ek Dersinden Nasıl Kesinti Yapılır?

Rapor Alan Öğretmenlerin Ek Dersinden Nasıl Kesinti Yapılır?

Yıl içerisinde sağlık sorunları sebebiyle öğretmenler rapor alabilmektedir. Sağlık raporu neticesinde rapor aldığı gün okulda dersi bulunan öğretmenin ek dersi o gün girmediği dersler sebebiyle ödenmez. Peki söz konusu öğretmenin ek dersleri nasıl kesilir? Rapor alınan haftanın ek ders hesaplaması nasıl yapılır?

Rapor alan öğretmenlerin sağlık raporları izne çevrilmelerinin ardından öğretmenler rapor süresince izinli sayılırlar. Söz konusu öğretmenler izinli oldukları gün üzerlerine tanımlı olan ders görevlerine bağlı olan ek ders ücretleri ödenmez.

Haftada 30 saat dersi olan bir öğretmenin rapor aldığı gün 6 saat dersinin olması durumunda öğretmenin 6 saatlik dersi kesilecektir. Yani o haftaki ek ders hesabı 24 saat üzerinden yapılacaktır.

24 saat derse giren bir öğretmen ise maaş karşılığı girmesi gereken 15 saat kesildikten sonra 24-15=9 saat üzerine 10 saate bir verilen planlama ücretini 2 saat olarak alır. Son olarak öğrenci kişilik hizmetlerinden kendisine ödenen 2 saati de aldıktan sonra 9 + 2 + 2 = 13 saat o hafta alacağı ek ders hesaplanır. Eğer rapor aldıkları gün nöbet görevleri var ise o nöbet görevleri de kendilerine ödenmez. Bunun dışında kalan egzersiz, dyk gibi ek ders ücretleri de öğretmenlere ödenmez

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum