Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Mülakat Eleştirilerine Yanıt Verdi: "Yasada Var" Dedi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Mülakat Eleştirilerine Yanıt Verdi: "Yasada Var" Dedi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin mülakat eleştirilerine yanıt verdi. Hafta sonu katıldığı bir toplantıda, kendisine mülakat eleştirilerine dair yöneltilen soruya nasıl cevap verdi? Mülakatin kaldırılması yönünde sosyal medya üzerinden çok fazla kampanya düzenlenmişti. Peki bu kampanyalar sonuçsuz mu kaldı? Yoksa artık mülakatin, atamalarda tek faktör olmamasının sebebi yapılan kampanyalar mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin mülakat eleştirilerine yanıt verdi. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü yapılmasının sonrasında millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, atamaların Bakan Tekin tarafından açıklanacağını söylemişti. Binlerce öğretmen adayı tarafından beklenen açıklama 7 Mayıs 2024 Salı günü (Dün) geldi.

20 bin öğretmen atanacağını belirten Tekin, branş dağılımlarını da açıkladı. Ardından da öğretmen atama takvimine değindi. Buna göre 20 bin öğretmen ataması için sözlü sınav (mülakat) 1 Temmuz 2024 itibari ile başlayacak. Ancak hatırlayacağınız üzere sosyal medya üzerinde ve ekranlarda mülakat sürecinin kaldırılmasına yönelik çok sayıda kampanya yürütülmüştü.

Bakan Tekin Mülakat Eleştirilerine Yanıt Verdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hafta sonu bir araya geldiği eğitim editörlerine, mülakat eleştirilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Çocukların en ehil ellere teslim edilmesine taraftar olduğunu söyleyen Tekin, mülakatin yasada olduğunu belirtti. "Daha adil ve güvenilirlik çabasıdır benim için." diyen Tekin, bir profesörün bile başka bir üniversiteye gitmesi halinde deneme dersi yaptığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sözlerine şu şekilde devam etti: "Profesörler rahatsız olmuyor. Biz mülakat yapacağız dediğimizde tartışma konusu oluyor. Bu konuda netim ve mülakat konusunda kanaatim belli. Ama nihayetinde siyasi irade başka bir karar alırsa, parlementoda yasa değişirse, biz o zaman da yeni yasayı uygularız."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum