Emekli olan öğretmenlerin kaybı kaç TL'dir

Emekli olan öğretmenlerin kaybı kaç TL'dir

2024 yılında emekli olacak olan öğretmenlere yönelik olarak dilekçeler alındı. Emeklilik iş ve işlemleri resmen başladı. Başlayan emeklilik işlemleri neticesinde öğretmenlerin yaz tatilinde emeklilik işlemleri nihayete erecek ve emekliye ayrılacaklardır. Peki emekli olan öğretmenler 2024 yılında maaşlarında kaç TL azalışla karşılaşacaklardır? Detaylar haberimizde...

Mevcut durumda şu an emekli olan bir öğretmen Mayıs ayında 26.526 lira emekli maaşı alacaktır. Söz konusu öğretmenin 1 derece 4 kademede olduğu düşünülerek hesaplama yapılmıştır.

Yapılan hesaplama neticesinde öğretmenlerin Mevcut durumda 1 milyon 66 bin Türk Lirası emeklilik ikramiyesi almış olduğu da tespit edilmiştir.

emekli-aylik.png

Bunun yanında mevcutta çalışmakta olan bir öğretmenin başöğretmen unvanı ile çalıştığı düşünülürse 46.869 TL mayıs ayı maaşı hesaplanır. Söz konusu durumda aradaki farkın 20.000 lira civarı olduğu görülmektedir.

Öğretmenlerin Ayrıca 10.000 TL ek ders ücreti aldığı düşünürse mevcutta çalışmakta olan emekli olmaya yakın bir öğretmen 56.000 Türk lirası aylık gelir elde eder.

maas-emekli-aylik.webpBu açıdan bakıldığında aradaki farkın 30.000 TL civarında olduğu görülür. Öğretmenlerin emekli olmamak için en büyük sebeplerinden biri maaşlardaki belirgin azalıştır.

Bu sebepten dolayı çoğunlukla öğretmenler yaş haddi olarak belirtilen 65 yaşına kadar çalışmaktadır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.