MEB’in atama sayısı atama bekleyen öğretmenlerin kaçta kaçı? Hangi branştan kaç öğretmen atanmayı bekliyor?

MEB’in atama sayısı atama bekleyen öğretmenlerin kaçta kaçı? Hangi branştan kaç öğretmen atanmayı bekliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen öğretmen atamalarında sayının kaç olacağı merakla bekleniyor. Binlerce öğretmen adayı atamasının olmasını temenni ediyor. Peki hangi branştan kaç öğretmen atanmayı bekliyor?

2023 öğretmen atama takvimi için artık geri sayım başladı. Yaklaşık 9 aydır bir bekleyişin sonucuna bu ay sonlarında varılacağı tahmin ediliyor. Öğretmen atamaları hakkında merak edilen tüm soruların yanıtlarının yakın bir zamanda duyurulacağı ön görülüyor.

Her branştan farklı binlerce öğretmen atama takviminin açıklanmasını bekliyor. Kaç bin atama olacağı konusunda nefesler tutulmuşken gündeme çeşitli iddialar geliyor. 65 bin atama herkesin talep ettiği ve gündemden düşmeyen bir sayı iken 15 bin, 20 bin gibi rakamlarda gündeme geliyor.

Peki en yüksek rakamdan en düşük rakama iddialarda yer verilen atama sayıları atama bekleyen öğretmen sayılarının neresinde? Branş dağılımlarına göre kaç bin öğretmen atama bekliyor. İşte o liste;

ekran-goruntusu-2024-04-24-090651.png

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum