Öğrencilere Tuzak! Acil kodla harekete geçildi!

Öğrencilere Tuzak! Acil kodla harekete geçildi!

Haber ajanslarına düşen son dakika bilgisi bu kadarına da pes dedirtti. Sosyal medyayı ayağa kaldıran aileleri tedirgin eden o haberin detaylarında öğrencilerin nasıl tuzağa çekildikleri tek tek açıklandı. Milyonlarca liralık vurguna konan çetelerin hedefinde yer alan öğrencilere oynanan işte o oyun…

Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu öğrencileri, aileleri ve vatandaşı tek tek uyardı. Kolay para kazanmanın öne çıktığı yeni yüzyılda dolandırıcılığa yeni bir boyut kazandıran çetelerin o oyununa daha çok öğrenciler düşüyor. Paraya ihtiyacı olan, geçimini sağlamakta zorlanan üniversite öğrencilerini hedef alan çeteler devlet tarafından açılmış banka hesaplarında yer alan IBAN numaralarını kullanarak yüklü miktarda para alışverişini öğrenci üzerinden gerçekleştiriyor.

Peki bu süreç nasıl ilerliyor?

Sistem daha çok, zor durumda olan ve yalnız öğrencilerin tespit edilmesi ile başlıyor. Çete üyeleri bu tarz öğrencileri çemberine alarak IBAN numaralarını kiralamak istediklerini söylüyor. Aylık veya günlük olarak kiralanan IBAN numaralarını alarını üzerinden kara para aklama işlemi gerçekleştiriliyor.

IBAN'la tahsilat yönteminin son dönemlerde daha çok kullanılmaya başlanması ile beraber artan bu tarz dolandırıcılık vakalarına karşı ailelerin ve özellikle üniversite öğrencilerinin daha çok dikkat etmesi gerekiyor. Farkında olmadan ileriye dönük tüm eğitim yaşantısını etkileyebilecek kötü sicil oluşturmamak için bu tarz detaylar önemli görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum