O müdürlerin Görevlerine Kararname İle Son Verildi

O müdürlerin Görevlerine Kararname İle Son Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan belirli atamalar neticesinde şube müdürü olarak görevlendirilen 270 personelin şube müdürlükleri mahkeme kararı gereği iptal edildi. Bu müdürlerin görevleri neden iptal edildi. Hangi kapsamda şube müdürü olarak görevlendirilmişlerdi? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevde yükselme sınavı ile gelinebilecek olan şube müdürlüğü kadrosuna, istisnai bir durum olmasına rağmen bakan onayı ile 76. madde diye tabir edilen bir usul ile de atama işlemleri gerçekleştirilebilir. Son olarak 30.03.2022-30.05.2023 tarihleri arasında Bakan Mahmut Özer tarafından 76.madde madde kapsamında 270 şube müdürü ataması gerçekleştirilmişi.

Bir önceki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından gerçekleştirilen 76 madde kapsamında atanan 270 şube müdürü Liyakat sen tarafından açılan dava neticesinde atamaları iptal olmuştur.

Yönetim hizmetleri sınıfında bulunan Şube Müdürlüğü kadroları iptal edilen personelin öğretmen olarak atama kararnameleri il milli eğitim müdürlüklerine bakanlık tarafından gönderilmiştir. Söz konusu 270 personel meslek kariyerlerine öğretmen olarak devam edeceklerdir.

Meb Hocam / ÖÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

18 Yorum