Merkezi sınava girecekler dikkat! “Taşınma, tayin, hastalık, nakil” mücbir sebepler kapsamına alındı!

Merkezi sınava girecekler dikkat! “Taşınma, tayin, hastalık, nakil” mücbir sebepler kapsamına alındı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son dakika kararına göre bu yıl merkezi sınavlara girecek olan öğrenciler artık kendi okullarında değil Bakanlığın belirlemiş olduğu okullarda sınava girecek. Merkezi sınav kararı sonrası paylaşılan yönetmelikteki bazı detaylar yeniden gündeme geldi. Taşınma, nakil, tayin gibi farklı sebeplerden kaynaklı olarak sınav merkezinden uzakta olan öğrenciler ne yapacak? İşte detaylar…

Kovid-19 salgın döneminde alınan merkezi sınavların herkesin okuduğu okulda yapılması kararı geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinin nedeni ile yeniden uygulanmıştı. Bakanlık bu yıla kadar uygulanan merkezi sınavların öğrencinin okulunda yapılması kararına değiştirdi. Paylaşılan yeni yönetmelik ile bu değişiklik duyuruldu.

2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek LGS sınavı artık Bakanlık tarafından il ve ilçelerde belirlenmiş merkezi alanlarda uygulanacak. Öğrencinin sınava gireceği yeri öğrenebilmesi için Mayıs ayında paylaşılacak sınav giriş merkezi sorgulama ekranı kullanılacak.

Merkezi sınava girmekte zorluk çekecek öğrenciler için de bazı detaylar paylaşıldı. Nakil, zorunlu adres değişikliği, mevsimlik işçi, hastalık, tayin gibi mücbir sebeplerden kaynaklı olarak farklı bir ilde bulunan öğrenci ne yapacak?

merkezi-sinava-girecekler-dikkat-tasinma-tayin-hastalik-nakil-mucbir-sebepler-kapsamina-alindi.png

Zorunluluk Halinde Öğrenci Ne Yapmalı?

Böyle bir durumda öğrenci velisinin öğrencinin durumunu anlatan detaylı bir dilekçe yazması gerekiyor. Bu dilekçe ve belgeler ile birlikte sınava girilmek istenen il veya ilçedeki Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurulmalı. Başvuru işleminin 28 Mayıs 2024 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Hazırlanan dilekçe sınav öncesinde oluşturulmuş bölge sınav yürütme komisyonları tarafından incelenecek. Değerlendirme başvurusu uygun görülen öğrencinin istediği şekilde sınava katılması mümkün olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.