MEB’de kayan atama takvimi, buruk bayramın ardı… sonunda müjde geldi, kabine toplanıyor!

MEB’de kayan atama takvimi, buruk bayramın ardı… sonunda müjde geldi, kabine toplanıyor!

81 ilde binlerce öğretmen adayı 8 aydır Bakanlık tarafından paylaşılacak atama müjdesini bekliyor. Bakan Tekin başta olmak üzere konu ile ilgili yetkili hiç kimse bir açıklama yapmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirlenecek bütçe sonrası Bakanlık branş dağılımına göre kontenjan paylaşımı yapacak. 2024 öğretmen atamaları askıya mı alındı? Sonuç ne zaman belli olacak? İşte detaylar…

Böylesi ilk defa görüldü. Yüzlerce öğretmen adayı yüreği ağzında Bakanlıktan gelecek açıklamayı bekliyor. Öğretmen atama takviminin artık paylaşılması gerekirken sabırlarda tükeniyor. Buruk geçen 9 günlük bayram tatilinin ardından bu hafta yeni bir gelişme yaşanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in “2023 KPSS puanı ile atama yapacağız” diyerek son kez açıklama yaptığı öğretmen atamaları ile ilgili herhangi bir paylaşım bulunmuyor.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında başlayan 45 bin öğretmen ataması süreci bu yıl oldukça gecikti. Atama takviminde yaşanan kaymanın en büyük sebebi olarak Bakan Şimşek'in izlediği politika gösteriliyor. “Kamuda sıkılaşma adımları başlatıyoruz” diyerek yaptığı açıklamanın ardından bu kez farklı bir bilgi kulislerde konuşulmaya başlandı.

mebde-kayan-atama-takvimi-buruk-bayramin-ardi-8-ayin-faturasi-kime-kesilecek.png

MEB 2024 Öğretmen Atama Kadro ve Kontenjan Bilgisi

Söylenene göre Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bakan Tekin ile görüştü. Öğretmenler için 10 bin kontenjan verilmesini teklif etti. Fakat Bakan Tekin ikinci bir söz hakkı vermeden bu teklifi anında reddetti. Maliye ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yaşanan bu sürtüşmeden kaynaklı olarak sürecin uzadığı düşünülüyor.

2024 öğretmen ataması ile ilgili net tarihin belli olması kadrolara yönelik branş dağılımının paylaşılması için Salı günü gerçekleşecek yeni kabine toplantısı bekleniyor. Yapılacak kabine toplantısında konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılacak. Bakanlık tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapıldığı anda atama takvimi, kontenjan ve branş dağılımı ile ilgili detaylı bilgiye sitemiz üzerinden yer vereceğiz.

Düşünceleriniz bizim için değerli! Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.