YKS'den Kaç Netle Kaç Puan Alınır? Bakanlık Puan Hesaplama Robotu İle Tanışın

YKS'den Kaç Netle Kaç Puan Alınır? Bakanlık Puan Hesaplama Robotu İle Tanışın

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanmalarına yardımcı olacak bir uygulama geliştirildi. Öğrencilerin kaç doğru kaç yanlış kaç puana denk gelir hesabına kesin çözüm bulmak amacıyla Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından internet sitesine bir uygulama yerleştirildi.

Düzenlemenin yapılmasının amacı internette yer alan birçok internet sitesinde öğrencilerin puan hesaplamaları için kullandıkları ara yüzlerin gerçeği yansıtmamasıdır. Doğru hesaplama yöntemi 2023 yılı verileri baz alınarak yapılmalıdır.

Fakat inceleme yapıldığında söz konusu hesaplamanın herhangi bir puan baz alınarak yapılmadığı tespit edilmiştir. İşte bu sebeplerden dolayı yüksek öğretim kurumları sınavına girecek olan öğrencilerin önlerini görebilmeleri ve kendilerini daha iyi tartabilmeleri amacıyla Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından bir puan hesaplama uygulaması geliştirilmiştir.

Söz konusu puan hesaplama işlemi temel yeterlilik testi, alan yeterlilik testi ve yabancı dil testi olmak üzere 3 bölümden oluşmaktadır.

Ülkemiz genelinde puan hesabında bütünlük olması istemi ile faaliyet gösterecek olan sistem tüm öğrencilere duyurulmalıdır.

Puan hesaplama robotuna ulaşmak için tıklayınız.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.