Türkçe Sınavlarına Yeni Düzenleme Geliyor

Türkçe Sınavlarına Yeni Düzenleme Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son zamanlarda dil öğreniminin üzerine çokça gidilmektedir. Özellikle ana dilimiz Türkçenin öğrenciler tarafından ne derece iyi öğrenildiği konusunda bakanlık sıkı çalışmalar yapmaktadır. Yeni yapılan düzenleme ile söz konusu sınav sisteminde bir değişikliğe gidilmiştir. Peki o değişiklikler nelerdir? Detaylar haberimizde...

Türkçe'nin 4 temel becerisi olan okuma yazma dinleme ve konuşma becerileri bir dilin öğrenilmesi açısından eksiksiz olarak yerine getirilmesi gereken. İşte bu anlayışla ilk defa 2022 yılında Türkçe'nin bu 4 dil becerisini ölçecek olan bir sistem geliştirilmiştir.

40 ilden 653 okul ve 10.665 öğrencinin katılacağı ölçme değerlendirme çalışmaları e-sınav merkezinde öğrencilere tanımlanmış olan bilgisayarlar üzerinden sesli ve görüntülü olarak 24 Nisan-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Dünya standartlarında dil becerisinin ölçülebilmesini amaçlayan bakanlık söz konusu uygulamayı Avrupa dil testi uygulayıcıları birliği tarafından belirlenen standartlar ölçüsünde yerine getirilecektir.

Söz konusu ölçme değerlendirme işlemleri pilot uygulama olarak devam ettirilse de önümüzdeki yıllarda uygulamaya konulacak dil ölçme ve değerlendirme aracı olarak kullanılması durumu da söz konusudur.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

14 Yorum