Ortak Sınav Tarihleri Değiştirildi

Ortak Sınav Tarihleri Değiştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ikinci ortak sınav tarihlerini belirlemişti. 27 Mayıs 7 Haziran tarihleri arasında yapılacağı Ilan edilmiş olan ikinci dönem ikinci ortak sınavlarının tarihleri değiştirildi. Peki sınav tarihleri neden değiştirildi? Peki söz konusu sınav tarihleri neden değiştirildi? İkinci dönem ikinci ortak sınavları ne zaman yapılacak?

Söz konusu değişikliğe sebebi ise 8. sınıf öğrencilerinin ve 12. sınıf öğrencilerinin girecekleri sınavlardır. Ortaokul 8. sınıf öğrencileri 2 Haziran tarihinde düzenlenecek olan LGS'ye gireceklerdir.

Öğrencilerin hangi ortaöğretim kurumlarında öğrenim göreceğini belirleyecek olan LGS için büyük emekler verilmiştir. Aynı zamanda ortak sınavların da düzenlenecek olması öğrencileri ek bir yükün ve stresin altına sokacağından dolayı ortaokul sekizinci sınıf öğrencileri için ortak sınav tarihleri değiştirildi.

Lise öğrencileri ise 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına gireceklerdir. Söz konusu sınav öğrencilerin tüm geleceğini belirleyeceği için bu tarihlere denk gelen ortak sınavların da ileri tarihe ertelenmesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygun bulunmuştur.

Peki 8 ve 12 sınıf öğrencileri için ortak sınavlar hangi tarihlerde düzenlenecek?

Bu sebeple 8'inci ve 12’nci sınıflarda eğitimlerine devam eden öğrencilerin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2’nci dönem 2’nci yazılı sınavları 20 Mayıs - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

12 Yorum