Okulların İnternet Sitelerinden Yapılan Paylaşımlara 23  Nisan Soruşturması

Okulların İnternet Sitelerinden Yapılan Paylaşımlara 23 Nisan Soruşturması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı. Özellikle öğrencilerin il ve ilçe merkezlerinde yapmış oldukları gösteriler büyük beğeni topladı. Söz konusu çalışmaları birer hatıra olarak okul internet sitelerine koymak isteyen okul yöneticilerini ise büyük bir tehlike beklemektedir. Peki o tehlike nedir? detaylar haberimizde...

Öncelikle belirtmek gerekir ki kişisel hayatın gizliliği anayasal bir haktır. Dolayısıyla yaş fark etmeksizin bütün vatandaşlar bu hakka sahiptir.

Öğrencilerin 23 Nisan'daki gösterilerde fotoğraflarının okul web sitelerinde paylaşılması ancak ve ancak velilerinin yazılı izinleri ile mümkündür.
Bariz bir biçimde öğrenciyi teşhis edebilecek nitelikteki fotoğrafların okul web sitelerinden paylaşılması durumunda aileler ilgili paylaşım yapanlara suç duyurusunda bulunabilirler.

Söz konusu durum kişisel verilerin korunması kanunu çerçevesinde de ailelere büyük haklar tanımaktadır. Sadece öğrencilerin değil aynı zamanda bütün herkesin resimleri ve görüntüleri söz konusu yasa gereği umuma açık bir biçimde paylaşılamaz.

Konu ile ilgili şikayette bulunan kişiler, ilgili paylaşım yapanlardan tazminat dahi talep edebilirler. Ayrıca söz konusu resimlerin ve görüntülerin paylaşılması durumunda 1 ile 3 yıl arası hapis cezalarına sebebiyet verebilecek davalar açılabilir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum