Öğretmen Atamalarında Öncelik O Branşlarda

Öğretmen Atamalarında Öncelik O Branşlarda

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 2025 eğitim öğretim yılında göreve başlayacak olan öğretmenlerin atamaları ile ilgili henüz Bir açıklamada bulunmadı. Ancak geçen senenin verileri ve yeni yayınlanan müfredat sonucunda belirli öğretmenlik branşlarına öncelik verileceği de kesinleşti. Peki hangi branşları atamada öncelik verilecek?Detaylar haberimizde...

2023 2024 eğitim öğretim yılında yapılacak olan sözleşmeli öğretmen atamaları neticesinde atanan öğretmenler 2024-2025 eğitim öğretim yılında göreve başlayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı atanacak olan öğretmenlerle ilgili olarak sayıların kesinleştiğini en yakın kabine toplantısının ardından öğretmen atamaları ile ilgili kamuoyunun aydınlatılacağını ifade etmişti.

Halihazırda kaç bin öğretmen atanacağı belli değildir. Ancak yeni yayınlanan ve önümüzdeki yıl uygulamaya konulacak olan müfredat ve geçmiş yıllardaki atama sayıları dikkate alındığında, bazı öğretmenlik branşlarına daha bir öncelik verileceği ortaya çıkmıştır.

İşte o branşlar; Türkçe, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.