Müfredat değişikliği hangi sınıflara uygulanacak?

Müfredat değişikliği hangi sınıflara uygulanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan yeni müfredatın detayları belli olmaya başladı. 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle uygulanacak yeni müfredattan hangi sınıflar sorumlu olacak? Kademeli müfredat ne demek? İşte merak edilenler

Türkiye Yüzyılın Maarif modeli taslağı kapsamında öğretmenlerin ve akademisyenlerin görüşlerini açılan yeni müfredat eğitim camiasında büyük ilgi görüyor. Kademeli olarak uygulanması planlanan eğitim müfredatı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiriyor. Yenilenen, sadeleştirilen ve seyrekleştirilen bu müfredatın başlangıçta yalnızca belirli kademelere uygulanması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan yeni müfredat açıklamasında uygulamanın 2024-2025 eğitim öğretim yılı hayata geçirileceği söylendi. Bu müfredat öğrencilerin sistematik geçişini sağlayabilmek için öncelikle okul öncesine, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencilerine uygulanacak.

Önümüzdeki eğitim öğretim yılı başında yukarıda belirtilen seviyede eğitime başlayacak olan öğrenciler ilk kez yeni müfredat ile ders görecek. Bakanlık tarafından paylaşılan yeni müfredata dair görüş ve önerilerini iletmek isteyenler Görüş Öneri internet adresinden İsim, soy isim ve kimlik doğrulaması yaparak paylaşımda bulunabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.