Milli Eğitim Bakanlığı Himayesinde Filistinli Öğrenciler Türkiye'ye Getirildi

Milli Eğitim Bakanlığı Himayesinde Filistinli Öğrenciler Türkiye'ye Getirildi

Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı ve AFAD desteği ile Türkiye'ye misafir olarak getirilen Gazzeli çocuklara yönelik olarak belirli programlar uygulamaktadır. Söz konusu bölgeden ülkemize getirilen Filistinli çocuklara yönelik olarak Psikolojik destek ve Türkçe eğitimi çalışmalarına başlandı.

Savaşın Gölgesinde kalan çocukların eğitimlerine destek vermek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve AFAD koordinesinde Filistinli çocuklar misafir olarak ülkemize getirildiler. Çocukların özel eğitim ve psikolojik desteklerine ilişkin olarak bulundukları yaş kademesine göre rehberlik faaliyetleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirilmektedir.

Filistinli çocuklar ara verdikleri eğitimlerine İstanbul'un Bayrampaşa, Sultangazi, Fatih ve Bakırköy ilçelerinde devam etmektedirler. Çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için Türkçe kursları da açıldı.
Geçici olarak barınmaları için İstanbul ve Ankara'da bulunan savaş mağduru filistinliler için Halk Eğitim kursları bünyesinde de Türkçe kursları açılmıştır.

Türkiye'ye getirilen aileler için gerekli her türlü çalışmaların yapılacağı da bildirildi.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.