Bursluluk Sınavında Görev Alan Öğretmenler Dikkat! O Kural Dikkate Alınmazsa Soruşturma Geçirebilirsiniz

Bursluluk Sınavında Görev Alan Öğretmenler Dikkat! O Kural Dikkate Alınmazsa Soruşturma Geçirebilirsiniz

21 Nisan pazar günü sınav merkezlerinde düzenlenecek olan ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görev olacak öğretmenlerin dikkat etmeleri gereken çok önemli bir husus vardır. Söz konusu durumun gözden kaçırılması halinde sınav salonunda görevli olan öğretmenler Cezayir işlem gerektiren soruşturmalara tabi tutulacaklardır. Peki o dikkat edilmesi gereken o durum nedir?

21 Nisan Pazar günü saat 10.00'da sınav merkezi olarak belirlenen okullarda yüzbinlerce öğrenci İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavında ter dökecek. Sınavda görev alacak öğretmenlerin çok büyük sorumlulukları bulunmaktadır. Bunlardan belki de en önemlisi sınava girecek olan öğrencilerin kimlik belgeleri ve sınav giriş belgelerinin kontrol edilmesi işlemidir.

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı kılavuzda öğrencilerin sınava giriş belgelerinde güncel ve anlaşılır bir resminin olması gerektiği üzerinde sıkı sıkıya durmuştur. Söz konusu sınava giriş belgelerindeki resim öğrenciye benzemiyorsa öğrenci sınava alınmayacaktır. Bu Kural tartışmaya açık değildir. Söz konusu sınava bir başkasının bir başkası yerine girmesi durumlarının önüne geçmek için ilgili kural uygulanmaktadır.

Eğer dikkat edilmez ise başkasının yerine giren bir öğrencinin sınava girmesi durumunda açılacak olan soruşturma neticesinde sınav salonunda görevli olan gözetmen ve salon başkanı öğretmenler ceza alacaklardır.

Durumun aciliyetine binaen Milli Eğitim Bakanlığı ölçme ve değerlendirme Genel Müdürlüğü tarafından talimatlar yayınlanmıştır.

Okul yöneticilerinin öğrencilerin e-okul'daki resimlerini en geç 19 Nisan Cuma gününe kadar güncellemeleri gerekmektedir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.