Bursluluk Sınavına O Saatten Sonra Gelenler Sınava Alınmayacak

Bursluluk Sınavına O Saatten Sonra Gelenler Sınava Alınmayacak

Pazar günü tüm ülke genelinde sınav merkezi olarak ilan edilen okullarda düzenlenecek olan ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı ile ilgili öğrencilerin uyumaları gereken diğer kurallardan biri de sınav saati kuralıdır. Öğrenciler sınav salonlarına saat kaçta alınmaya başlanacak? Sınava giriş için en son saat kaç olarak belirlenmiştir? Detaylar haberimizde...

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavına girecek olan öğrenciler için birçok önemli bildiri Milli Eğitim Bakanlığı ölçme ve değerlendirme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanmıştır.

Bir yıl boyunca sınava çalışan öğrenciler için en önemli hususlardan bir tanesi sınav günü vaktinde sınav salonunda olabilmektir.

Öğrenciler En geç saat 9.30'da sınav binasının önünde olmalıdırlar.

Sınav saat 10.00'da başlayacaktır. Sınav başladıktan 15 dakika sonra binanın kapıları öğrenci girişine kapatılacaktır.

10.15 saatine kadar öğrenciler sınava kabul edilecektir. Sınava geç kalan öğrencilere ek süre tanınmayacaktır.

Sınavın ilk 30 ve son 15 dakikasında öğrenciler sınav sonunda çıkamayacaklardır. Sınav süresi, ortaokul öğrencileri için 100 lise öğrencileri için ise 120 dakika olarak belirlenmiştir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.