Bursluluk Sınavına O Öğrencilere Daha Fazla Soru Sorulacak

Bursluluk Sınavına O Öğrencilere Daha Fazla Soru Sorulacak

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları sınavı için öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin heyecanlı bekleyişi sürmektedir. Söz konusu sınav için belirlenmiş olan sınav soruları ise öğrenim kademesine göre farklılık göstermektedir. Peki hangi sınıf seviyesinde öğrenim gören öğrencilere daha fazla soru sorulacak?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 21 Nisan Pazar günü saat 10:00'da başlayacaktır. Sınav Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav merkezi olarak belirlenmiş olan il ve ilçe merkezlerinde yer alan okullarda yapılacaktır.

Sınav soruları daha önceden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yayınlanan kılavuzda da belirtildiği üzere belirli konulardan sorulacaktır. Öğrencilere sorulacak olan sorular müfredatın işlenilen kısmına kadar olan yerinden sorulacak.

Sınava ortaokul öğrencilerinin 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıfları katılacaktır. Bu öğrencilere 80 sorulacaktır. Süreleri ise 100 dakika olarak belirlenmiştir.

Lise öğrencilerinin ise 12'nci sınıfları hariç tamamı sınava katılacaktır. Lise öğrencilerine 100 soru sorulacak olup sınav süreleri 120 dakika olarak belirlenmiştir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.