Bursluluk Sınavına Girecek Öğrencilere Altın Niteliğinde Tavsiyeler

Bursluluk Sınavına Girecek Öğrencilere Altın Niteliğinde Tavsiyeler

21 Nisan Pazar günü tüm yurtta saat 10.00'da düzenlenecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sebebiyle yüz binlerce öğrenci ter dökecek. Peki öğrencilerin dikkat etmeleri gereken önemli hususlar nelerdir? Sizler için araştırdık...

Öğrencilerin sınava giriş bilgileri burada hayati önem taşımaktadır. Öğrencilerin sınav giriş bilgilerini kesinlikle kontrol etmeleri gerekmektedir. Sınava giriş bilgilerine https://www.turkiye.gov.tr/ogrenci-bilgi-sistemi linki üzerinden ulaşılabilir. Öğrencinin sınava gireceği binayı gösteren söz konusu ekranda yer alan sınav merkezine bir gün önceden muhakkak gidilmelidir.

Sınava girecek olan öğrenciler e okuldaki fotoğraflarının güncel olup olmadığını kontrol etmelidirler. E okulda yer alan fotoğrafları eski olan öğrenciler fotoğraflarının güncellenmesi için okul yönetimiyle iletişime geçmelidirler.

Öğrencilere soru sorulacak olan konular https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_02/07121259_iokbs_kitapcik.pdf adresi üzerinden yayınlanmıştır. Öğrencilerin burada yer alan konuları kontrol etmelerinde fayda var.

Sınav saat 10.00'da başlayacak öğrenciler muhakkak en geç yarım saat öncesinde sınav merkezinin önünde olacakları şekilde kendilerini ayarlamalıdırlar.

Sınav gününe kadar öğrenciler erken yatma alışkanlığı almalıdırlar. Günde en az 8 saat uyuyarak sınava günler kala uykusuzluk sorununu çözmelidirler.

Ayrıca sınava giderken yanlarında iki adet yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtraş ve kaliteli silgi getirmelidirler.

Sınav günü sabah kahvaltılarını muhakkak yapmalıdırlar. Kahvaltıyı hafif bir şekilde yapmaları ve kahvaltıda süt vb. uykuya sebep olacak olan içeceklerden içmemeleri büyük önem taşımaktadır.

Sınav günü yanlarında pet şişede ambalajı sökülmüş bir şişe su getirmeleri gerekmektedir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum