Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı? Sonuçlar Ne Zaman Nereden Alınacak?

Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı? Sonuçlar Ne Zaman Nereden Alınacak?

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı? Burs almak için sınava giren ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim almakta olan öğrenciler Bursluluk sınavı sonuçlarını ne zaman öğrenecek? Sonuçlar sadece leektronik ortamdan mı alınabilecek? Okul müdürlüklerinden Bursluluk sınavı sonuçlarını almak için kimin talepte bulunması gerekecek?

Bursluluk Sınavı Sonuçları açıklandı mı? 21 Nisan 2024 Pazar günü yapılan ve eski adı Devlet Parasız Yatılı Ve Bursluluk Sınavı olan İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı İOKBS sonuçları öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Kazanan öğrenciler burs alacak.

Bu nedenle hem öğrenciler hem de veliler Bursluluk sınavı sonuçları ile ilgili merak içerisindeler. 1.086.894 öğrencinin başvuruda bulunduğu Bursluluk Sınavvına ilköğretim ve ortaöğretim eğitimi almakta olan öğrenciler girdi. Sınavın sonrasında A ve B kitapçığı MEB tarafından cevap anahtarı ile birlikte erişime açıldı. Öğrenciler sınavı kazanıp kazanamadıklarını öğrenmek için puan hesaplaması yapmaya başladılar.

Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB tarafından verilen tarihe göre Bursluluk sınavı sonuçları 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr adresi üzerinden yayınlanacak. Öğrencilerin T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile elde ettikleri sonuçları buradan öğrenmeleri söz konusu.

Öğrenci velisi tarafından talep edilmesi üzerine okul müdürlüğü tarafından Bursluluk sınavı sonuçları elektronik ortamdan alınacak, onaylanıp mühürlenerek öğrenci velisine ya da öğrenciye imza karşılığında verilebilecek.

Geçtiğimiz yıllara ait taban puanları baz alınarak hazırladığımız "Bursluluk Sınavı Kaç Puanla Kazanılır" başlıklı yazımızı aşağıdaki linke tıklayarak gözden geçirebilirsiniz.
https://www.mebhocam.com.tr/meb-haber/bursluluk-sinavi-kac-puanla-kazanilir-kacinci-sinif-ogrenci-kac-puan-h21905.html

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.