Seferberlik Görev Emri

Seferberlik Görev Emri

Bölgemizde yaşanan sıcak gelişmelerden dolayı birçok kaynakta yer alan seferberlik görev emri terimini sizler için araştırdık. Peki seferberlik görev emri nedir? Kimlere verilir? Seferberlik görev emri nereden öğrenilir? Bütün detaylar haberimizde...

Seferberlik görev emri; vatan savunması için askerlik görevini yerine getirmiş olan vatandaşların herhangi bir olası yurt savunması durumunda çağırılmaları anlamına gelmektedir. Söz konusu emir olası senaryoların uygulanması amacıyla da uygulanabilir. Herhangi bir büyük çaplı tatbikatın uygulanması durumunda da sizlere Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilen görevleri yerine getirmek üzere de çağırılabilirsiniz.

seferberlik-gorev-emri-2.jpg

Seferberlik görev emirleri 20-40 yaş aralığında bulunan vatandaşlara tanımlanır. Söz konusu görev emirleri e- devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. Seferberlik görev emrinizin bulunup bulunmadığını öğrenmek için e-devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir.

Seferberlik görev emri sorgulamak için tıklayınız.

Türkiye Cumhuriyeti son dönemlerde geliştirdiği askerlik sistemi sayesinde söz konusu askeri hareketlerde ve operasyonlarda seferberlik ilanı yapma gereği duymamıştır. İlgili durum ülkemizin dış kaynaklı büyük bir saldırıya uğraması durumunda geçerli olmak üzere uygulanabilecek bir sistemdir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Kaynak: Milli Savunma Bakanlığı

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/SSS/374a9a00-bb74-4fe2-a38e-bd6048f5bb6a

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum