YSK'dan seçim sabahı şoku! Onlarca seçim görevlisine yanlış mesaj gönderilmiş!

YSK'dan seçim sabahı şoku! Onlarca seçim görevlisine yanlış mesaj gönderilmiş!

31 Mart yerel seçimlerinde sandık görevlisi olarak görevlendirildiğine dair mesaj alan onlarca memur sabah saatlerinde şoka uğradı. Belirtilen görev yerine gittiğinde kendi sandığının başında başka biri olduğunu gören memurların yaşadığı şaşkınlık ve YSK tarafından yapılan mesaj hatası detayları ile haberimizde…

Şikayetvar hattı bu kez 31 Mart yerel seçim görevlendirilmesi nedeniyle kitlendi. Cep telefonlarına YSK tarafından gönderilen “görevlisiniz” mesajları hatalı çıktı. Bu sabah saatlerinde yaşanan karmaşa sosyal medyada dile getirildi. Vatandaşlardan biri 20 gün önce görevli olduğuna yönelik bir mesaj aldı.

O mesajda görev yeri, sandık bilgileri detayları ile yazıyordu. Seçim sabahı böyle bir kaydı olmadığını öğrenen vatandaş:

“Bana verilen görev yerindeki sandıkta başka bir görevli çıktı. Son dakikaya bırakılır mı böyle hatalar? Sonuçları büyük bedeller ödetebilir.”

Sandık Görevlisi Süre Sorunu

Bir başka şikayet ise görev süresi ile ilgiliydi. Cep telefonuna gönderilen tebligatta Sandık Kurulu seçmen üye olarak görevlendirilen şahsın 7.30'da sandıkta olması gerektiği yazıyordu.

Sandık görevi bulunan o kişi 7.30'da binanın içindeydi. 5 dakika sonra sandık başına geldiğinde Sandık Başkanı tarafından “7'den sonra alamayız. YSK'dan bu şekilde mesaj geldi” denilerek görevi yapması reddedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.