Van'da Bugün Okullar Tatil Mi 3 Nisan'da Eğitim Devam Edecek Mi?

Van'da Bugün Okullar Tatil Mi 3 Nisan'da Eğitim Devam Edecek Mi?

Van'da bugün okullar tatil mi 3 Nisan 2024 Çarşamba günü için özellikle eğitimle alakalı öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından en çok araştırılan konu konumuna geldi. 31 Mart 2024 Terel Seçimleri sonrasında karışan Van sokakları dolayısı ile okulların tatil olduğuna dair sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlar yapıldı. Peki yapılan bu paylaşımlar geçrekten doğru mu? Van Valiliği sosyal medya hesabı üzerinden okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini paylaştı mı?

Van'da bugün okullar tatil mi 3 Nisan sorusuna yanıt arayan öğrenciler, çocuklarını okula gönderip göndermeyeceğini merak eden veliler ve okulunda ders zilinin çalıp çalmayacağını merak eden öğretmenler internet üzerinde bu sorunun yanıtını bulmaya çalışıyor.

vanda-bugun-okullar-tatil-mi-3-nisan.webp

Van'da 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sonrasında Halkların Eşitlik Ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) seçimi kazandı. 2 Nisan 2024 Salı günü yani dün ise Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın "seçime yeterliliği olmadığı" gerekçesi ile seçilmemiş sayılmasına karar verdi ve Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkını elinden aldı.

Yerine, sonraki en çok oy alan ve seçilme yeterliliğine sahip ikinci sıradaki adaya mazbatayı teslim etme kararı aldı. Bu gelişmelerin yaşahnmasının ardından Van'da kent sokakları karıştı. Olaylar sabah saatlerinde başlayıp, sonrasında da devam etti. Polisin müdahalesi; bir çok caddenin trafiğe kapatılması, sonrasında yaşanan olayların Batman, Siirt gibi illere de yansıması ve hatta Siirt'te sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi söz konusu oldu.

Yaşanan tüm bu gelişmeler ise akıllara Van'da bugün okullar tatil mi 3 Nisan sorusunun yanıtlarının araştırılması gerekliliğini getirdi. Tam da bu aşamada sosyal medya üzerinden, sözde Van valiliğine ait olduğu belirtilen ve 3 Nisan'da okulların 1 gün süre ile tatil edildiğini belirten bir asparagas paylaşım yapıldı.

Ancak Van'da eğitimle ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmayıp, Van'ın tüm ilçelerinde eğitime devam edilecektir. Van'da okullar tatil edilmemiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.