Ülkemizde en çok kar yağışı hangi şehrimize yağıyor?

Ülkemizde en çok kar yağışı hangi şehrimize yağıyor?

Yapılan ölçümlerde Hakkari ve Palandöken, kayak merkezleri arasında en yüksek kar kalınlığına sahip bölgeler oldu. Diğer kayak merkezlerinde ise kar kalınlıkları Kartalkaya'da 154 santimetre, Palandöken 2'de 150 santimetre, Ergan'da 140 santimetre, Sarıkamış'ta 134 santimetre, Hesarek'te 70 santimetre, Erciyes ve Zigana'da 60 santimetre, Yalnızçam'da 55 santimetre, Uludağ'da 45 santimetre ve Yıldız Dağı'nda 35 santimetre olarak ölçüldü. Ülkemizde en çok kar yağışı hangi şehrimize yağıyor?

Ülkemizde en çok kar yağışı hangi şehrimize yağıyor? 30 Mart 2024 tarihinde yapılan ölçümlere göre, en fazla kar kalınlığı Hakkari'de 218 santimetre ve Palandöken'de 215 santimetre olarak kaydedildi.

Bu ölçümlerle Hakkari ve Palandöken, kayak merkezleri arasında en yüksek kar kalınlığına sahip bölgeler oldu.

Diğer kayak merkezlerinde ise kar kalınlıkları Kartalkaya'da 154 santimetre, Palandöken 2'de 150 santimetre, Ergan'da 140 santimetre, Sarıkamış'ta 134 santimetre, Hesarek'te 70 santimetre, Erciyes ve Zigana'da 60 santimetre, Yalnızçam'da 55 santimetre, Uludağ'da 45 santimetre ve Yıldız Dağı'nda 35 santimetre olarak ölçüldü.

Bazı kayak merkezlerinde hava sıcaklık tahminleri de verilmiş ancak bu tahminlerin detayları belirtilmemiştir.

ulkemizde-en-cok-kar-yagisi-hangi-sehrimize-yagiyor.webp

kaynak : yenicağ gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.