Ramazan Bayramı Emekli İkramiyesi 2 Nisan'da Kimlerin Hesabına Yatacak?

Ramazan Bayramı Emekli İkramiyesi 2 Nisan'da Kimlerin Hesabına Yatacak?

Ramazan bayramı emekli ikramiyesi, emeklilerin, ölüm aylığı ve dul yetim aylığı alanların hesaplarına 2 Nisan itibari ile yatırılmaya başladı. Buna göre 5 Nisan'a kadar hesaplara yatmış olacak bayram ikramiyesini kim ayın kaçında alacak? Ramazan Bayramı ikramiyesi kiminn hesabına kaç TL olarak yatacak? Bu rakam önceki yıllarda da mı bu kadardı yoksa herhangi bir artış ya da değişiklik söz konusu oldu mu? Bugün kimlerin hesabında Bayram ikramiyesi olacak?

Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ödemeleri 2 - 5 Nisan 2024 tarihleri arasında, yani bugün itibari ile hesaplara geçmeye başladı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi olanlar, Dul Yetim Aylığı ve Ölüm Aylığı alanlar... için Ramazan Bayramı 2024 öncesinde emekli maaşı ikramiyeleri hesaplara hangi gün yatacak?

Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi geçtiğimiz yıla göre %50 oranında artışla 3.000 TL'ye yükseldi. Dul Yetim Aylığı alanlar için bu rakam 2.250 TL'ye düşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kimin hesabına bayram ikramiyesinin hangi gün yatırılacağının bilgisini şu şekilde açıklamıştı:

• SSK emeklisi olup
Maaşını ayın 17 ve 18'inde alanlar 2 Nisan'da
Maaşını ayın 19, 20, 22, 22'sinde alanlar 3 Nisan'da
Maaşını ayın 23, 24, 25, 26'sında alanlar 4 Nisan'da

• Bağ-Kur emeklisi olanlar Bayram ikramiyelerini 5 Nisan'da

• Emekli Sandığı'ndan emekli olup
Maaşını ayın 1 ve 2'sinde alanlar 2 Nisan'da
Maaşını ayın 3'ünde alanlar 3 Nisan'da
Maaşını ayın 4'ünde alanlar 4 Nisan'da
Maaşını ayın 5'inde alanlar 5 Nisan'da emekli bayram ikramiyelerini hesaplarında görebilecekler.

Buna göre 2 Nisan 2024'te Bayram ikramiyesi hesaplarına yatmış olanlar: SSK emeklisi olyp maaşlarını ayın 17 - 18'inde alanlar ve Emekli Sandığı emeklisi olup maaşlarını ayın 1 , 2'sinde alanlar olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.