TÜİK Açıkladı, Bakanlık O Ödemelere Zam Yaptı!

TÜİK Açıkladı, Bakanlık O Ödemelere Zam Yaptı!

TÜİK Açıkladı, Bakanlık O Ödemelere Zam Yaptı!

Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ve memur maaşlarındaki zamların belirlenmesiyle birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, destek ödemelerinin memur maaşlarına göre arttığını duyurdu.

Ocak ayında memur maaş katsayısına bağlı olarak yardım ödemelerinde bir artış gerçekleşti. Sosyal yardım ödemelerinin yüzde elliye yakın bir oranda artırılmasının ardından, destek programlarından faydalanan vatandaşların zamlı ödemeleriyle ilgili tarih araştırmaları yapılıyor.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, destek ödemelerinde yüzde 50'ye yakın bir zam olacağı belirtilmişti. Ocak ayı başından itibaren sosyal yardım alan hak sahiplerinin hesaplarına, desteklerin zamlı miktarları aktarılmaya başlandı.

Zamlı ödemelerin ne zaman yapılacağı konusunda vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şubat ayından itibaren geçerli olacak zamlı sosyal yardımların hesaplara aktarılacağını belirtti. Göktaş, toplumun tüm kesimlerine eşit ve adil bir hizmet sunulduğunu vurgulayarak, zor durumda olan bireylerin çeşitli hizmetlerden faydalanması için yardım modellerinin geliştirildiğini ifade etti.

Yapılan düzenleme sonrasında şubat ayı itibariyle sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinin zamlı olarak hak sahiplerinin hesaplarına ulaşacağı bilgisi paylaşıldı.

Sosyal yardım ödemeleri ile ilgili detayların paylaşılmasının ardından vatandaşlar, ödemelerin hesaplara yatırılacağı tarihi öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Şubat ayında yapılacak ödemelerin kesinleştiği bilinmekle birlikte, henüz ödeme tarihleriyle ilgili kesin bir açıklama yapılmış değildir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.