Muhasebeciler kendi zam oranlarını açıkladı

Muhasebeciler kendi zam oranlarını açıkladı

Muhasebeciler kendi zam oranlarını açıkladı

Muhasebeciler kendi zam oranlarını açıkladı

Muhasebeciler kendi zam oranını açıkladı: Yüzde 106

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen yeni asgari ücret tarifesini yetersiz bulan muhasebeciler, kendi zam oranlarını açıkladı. Türkiye Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), yaşanan gerçek enflasyona karşı yüzde 58,46 oranındaki zam oranının yeterli olmadığını belirterek, kendi zam oranlarını yüzde 106 olarak açıkladı.

TÜRMOB'un açıklamasında, "Tarifede yapılması gereken artış oranının yüzde 106 olduğu tüm bilimsel parametreler dikkate alınarak ortaya konulmuştur. Bu orana göre hazırlanan tarife taslağı E-Birlik Yazılımına yüklenmiş olup, meslek mensuplarımızın bu önerilen ücretlerin altında iş yapmamaları gerekmektedir." denildi.

muhasebeciler-kendi-zam-oranlarini-acikladi.jpg

TÜRMOB'un bu açıklaması, muhasebeciler arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı. Muhasebeciler, açıklanan zam oranının kendilerinin haklarını koruyacağını ve iş yapmalarını daha kolaylaştıracağını ifade etti.

Açıklamada, "TÜRMOB olarak, meslek mensuplarımızın haklarını korumak için her zaman mücadele edeceğiz. Bu konudaki kararlılığımız devam edecek." ifadelerine yer verildi.

Muhasebeciler için yeni asgari ücret tarifesi şu şekilde:

Asgari ücret: 7.500 TL
Makina ve donanım kira bedeli: 3.750 TL
Yardımcı personel ücreti: 2.250 TL
KDV: 1.500 TL
Toplam: 15.000 TL

Açıklanan tarife, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.