Milli Savunma Bakanlığı (MSB) verilen sözler tutulmuyor mu?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) verilen sözler tutulmuyor mu?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) verilen sözler tutulmuyor mu?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görev yapan birçok sözleşmeli er verilen sözlerin tutulmadığını söylüyor.

6191 sayılı kanunun çıkması ile birçok sözleşmeli er mutlu olmuşken, çıkan kanuna yönelik bir yönetmelik çıkarılmadığı için birçok sözleşmeli çalışan mağdur olduğunu dile getiriyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama gelmezken, birçok sözleşmeli er bu konuyla ilgili acil çözüm arayışı içinde. Derhal ilgili yönetmeliğin çıkarılmasını istiyorlar.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI (MSB) VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR MU?

Bu konuyla ilgili yaşadıklarını anlatan mağdur sözleşmeli er şunları söyledi ; Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli er olarak görev yaparken, yedi yıl sonunda karşılaştığı istihdam sorununu dile getirdi.

Görev süresinin yedi yıl ile sınırlı olması ve bu sürenin sonunda göreve devam edememe endişesi yaşadığını belirtiyor.

6191 sayılı kanuna göre, yedi yılın sonunda kendilerine kamuda istihdam hakkı verilmesi gerektiğini ancak bu yönde henüz bir yönetmelik çıkarılmadığını ve kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını ifade ediyor.

Bunun gibi birçok örnek sorun bulunuyor. Bu konuyla ilgili en kısa sürede Milli Savunma Bakanlığı ve gerekli mercilerin üzerine düşeni yapması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.