Memur Maaşları Bayramdan Önce 5 Nisan'a Kadar Hesaplara Yatacak Mı?

Memur Maaşları Bayramdan Önce 5 Nisan'a Kadar Hesaplara Yatacak Mı?

Memur maaşları bayramdan önce hesaplara yatırılacak mı? Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından pek çok memur tarafından Hazine Ve Maliye Bakanlığı tarafından gelecek bir açıklama beklenmeye başlanmıştı. Beklenen açıklama geldi. Peki yapılan açıklamaya göre memur maaşlarının bayramdan önce yatırılması söz konusu olacak mı? Yoksa maaşlar hesaplara Ramazan Bayramı'ndan sonra; ayın 15'i iyibari ile mi yatacak?

Memur maaşları bayramdan önce yatacak mı sorusu, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala pek çok memur tarafından araştırma konusu halini aldı. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından, gözler Hazine Ve Maliye Bakanlığı'na çevrilerek, maaşların erken yatırılıp yatırılmayacağı merak konusu oldu.

Memur maaşları bayramdan önce yatırılacak mı? Her ayın 15'i itibari ile hesaplara yatmaya başlayan memur maaşları, Ramazan Bayramı için verilen 9 günlük resmi tatilin öncesinde hesaplara geçmiş olacak mı? Bu konu ile ilgili açıklama, Hazine Ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nden geldi. Buna göre memur maaşları ayın 5'ine kadar hesaplara yatmış olmayacak.

Yapılan açıklama şu şekilde: "Banka hesaplarına aktarılan maaş ve ücretlerin, ilgili bankalar tarafından personele, her ay olduğu gibi zamanında ödenmesi sağlanacaktır. Bu aşamada maaşların zamanında ödenmesi ile ilgili herhangi bir aksama yaşanmaması adına ilgili harcama birimleri ve muhasebe birimlerince, gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması konusunda gereğini önemle arz ve rica ederim."

Bu açıklama ile memurların yüzü Ramazan Bayramı öncesinde gülmemiş oldu. Ancak maaşların tatilin hemen dönüşünde hesaplara yatırılacak olması bir yandan sevinç sebebi; bir yandan da bu konuda aksaklık yaşanmaması adına önlemlerin alınması talebi düşündürücü görünüyor.

Bu olaya, Ramazan Bayramı tatili sırasında harcamalarını yapacak olan memurun, tatil sonrası eksilen parasını yerine koyacağı açısından baktığımızda ise güzel bir gleişme olarak değerlendirilebilmesi de mümkün.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum