Hakim ve Savcılık sınav sonuçları

Hakim ve Savcılık sınav sonuçları

HAKİM VE SAVCILIK SINAV SONUÇLARI 2024: Adalet Bakanlığı sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM sonuç açıklama sisteminde!

2024 yılı Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcılık sınav sonuçları bekleniyor. Sınav, 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşti ve şimdi gözler ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemine çevrildi. Adalet Bakanlığı'nın Adli Yargı ve İdari Yargı sınavları için sonuçlar, ÖSYM'nin internet sitesinde duyurulacak ve sonuç belgeleri adayların adreslerine gönderilmeyecek. Adaylar, sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden TC Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile sorgulayabilecekler.

HAKİM VE SAVCILIK SINAV SONUÇLARI

Adalet Bakanlığı tarafından, sınav sonuçları 23 Ocak Salı günü erişime açılacak. Mülakat tarihleriyle ilgili bir duyuru henüz yapılmadı. Mülakatlar, Adli Yargı ve İdari Yargı sınavları için genel başarı puanı sıralamasına göre belirlenecek adayları kapsayacak. Adli Yargı Sınavı'nda 2400, Adli Yargı-Avukat Sınavı ve İdari Yargı Sınavı'nda ise 300'er aday mülakata katılmaya hak kazanacak. Bu sayıya ulaşılamaması durumunda 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağrılacak.

Sonuçlar için link : https://sonuc.osym.gov.tr

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.