HAK-İŞ kamu işçisi için ek zam talep etti

HAK-İŞ kamu işçisi için ek zam talep etti

Kamu işçisi için ek zam talebi! Yürürlük süreleri farklı olan sözleşmelerin tamamı için enflasyon artı iyileştirme yapılması konusunda çağrılarını yineleyen HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bu çağrımızın, bir ek protokolle karşılık bulmasını istiyoruz.

HAK-İŞ, kamu işçileri için ek zam talebinde bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'na (TÜRK-İŞ) yaptığı çağrıda, farklı yürürlük süreleri olan sözleşmeler için enflasyon oranı üzerinde bir iyileştirme yapılmasını istedi. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, ek protokol yapılması talebinde bulundu.

HAK-İŞ KAMU İŞÇİSİ İÇİN EK ZAM TALEP ETTİ

24 Ocak 2024'te yapılan basın toplantısında, 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarını belirleyen Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün Mayıs ayında imzalandığı hatırlatıldı.

Arslan, enflasyonun yüksekliği sebebiyle sözleşmenin anlamını yitirdiğini ifade etti.

Ayrıca, belediye şirketlerinde de bu protokolün uygulanmasını ve işçi konfederasyonlarının doğrudan TİSK ile muhatap olması gerektiğini vurguladı.

Arslan, çalışanların ağır vergi yükü altında olduğunu belirterek, kazancın düzeyine göre vergilendirme yapılmasını ve emek hareketinin gayri safi milli hasıladan aldığı payın düşmesine dikkat çekti.

Kamu işçileri için ek zammın, gelir dağılımındaki dengesizlikleri düzelteceği ve çalışanların refah seviyesini artıracağı belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.