Evde bakım maaşı zamlı ödenecek

Evde bakım maaşı zamlı ödenecek

Evde bakım maaşı zamlı ödenecek

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar için müjdeli haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, memur maaş katsayısındaki artışa paralel olarak evde bakım maaşlarına da zam yaptı. Zamlı ödemelerle ilgili detaylar ve tarihler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI ZAMLI ÖDENECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardımların yüzde 50'ye yakın oranda arttığını açıkladı. Bu zam, Türkiye İstatistik Kurumu'nun Aralık ayı enflasyon rakamları ve toplu sözleşme zammı sonucunda memur maaşlarında yapılan yüzde 49,25'lik artışı takiben gerçekleşti.

2024 yılında zamlı evde bakım maaşı ödemeleri Şubat ayından itibaren yapılacak. Bakan Göktaş, 2023 yılında toplam 116,2 milyar TL evde bakım yardımı ödendiğini belirtirken, Şubat ayından itibaren zamlı ödemelerin hesaplara yatırılacağını duyurdu. Yapılan bu artışla birlikte, evde bakım maaşı 7608 TL seviyesine yükseltildi. Bu destek, özellikle evlerinde bakıma muhtaç tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için önemli bir mali yardımı temsil ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.