Evde bakım maaşı bayramdan önce mi yatacak? Ödeme tarihi belli mi?

Evde bakım maaşı bayramdan önce mi yatacak? Ödeme tarihi belli mi?

Nisan ayının başında, özellikle 10 Nisan'da başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesi ödemelerin yapılabilme ihtimali üzerinde duruluyor. Daha önceki ödeme tarihleri göz önünde bulundurularak, evde bakım maaşı için nisan ayı ödemesinin genellikle ay ortasında yapıldığı ve bu durumda 15 Nisan'da, yani Ramazan Bayramı sonrasında, ödemelerin gerçekleştirilebileceği tahmin ediliyor. Evde bakım maaşı bayramdan önce mi yatacak? Ödeme tarihi belli mi?

Evde bakım maaşı bayramdan önce mi yatacak? Ödeme tarihi belli mi? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından destek alanlar, Ramazan Bayramı öncesinde evde bakım maaşı ödemesi yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Nisan ayının başında, özellikle 10 Nisan'da başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesi ödemelerin yapılabilme ihtimali üzerinde duruluyor.

Daha önceki ödeme tarihleri göz önünde bulundurularak, evde bakım maaşı için nisan ayı ödemesinin genellikle ay ortasında yapıldığı ve bu durumda 15 Nisan'da, yani Ramazan Bayramı sonrasında, ödemelerin gerçekleştirilebileceği tahmin ediliyor. Ancak bayram öncesinde ödeme yapılmasına karar verilirse, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir açıklama yapacak.

Vatandaşlar, nisan ayı ödemeleri hakkında bilgi almak için bakanlığın resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edecekler. Aynı zamanda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın nisan ayında yapılacak diğer sosyal yardım ödemeleri de merak konusu olup, 15 Nisan civarında evde bakım maaşı ödemeleri ile birlikte farklı destek ödemelerinin de yapılması bekleniyor.

Bu ödemeler, hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL'den 1250 TL'ye kadar değişen aile destek paketi ve ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemeleri şeklinde olabilir. Bakanlık, ödemeler sağlandıkça kamuoyunu bilgilendirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum