Emekli Maaşları Bayramdan Önce Hesaplara Yatacak Mı? Kimler Emekli Maaşlarını Bayramdan Önce Aldı?

Emekli Maaşları Bayramdan Önce Hesaplara Yatacak Mı? Kimler Emekli Maaşlarını Bayramdan Önce Aldı?

Emekli maaşları bayramdan önce hesaplara yatmış olacak mı? Hangi emekliler maaşlarını hangi günlerde alacak? 10 - 12 Nisan 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyesi hesaplara yattı. Promosyon başvurusunda bulunan bir çok emeklinin hesabına promosyon ödemeleri de yapıldı. Peki aynı durum Nisan ayı emekli maaşları için de geçerli olacak mı? Kimler maaşlarını şimdiye kadar aldılar?

Emekli maaşları bayramdan önce hesaplara geçmiş olur mu? Memur maaşları ile ilgili de bu konuda çok sayıda araştırma yapan kişi vardı. Meb hocam içerisinde bu konuya açıklama getirmiş ve Hazine Ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre memur maaşlarının ayın 15'inde yani zamanında yapılacağı bilgisini sizlerle paylaşmıştık.

emekli-maaslari-bayramdan-once.webp

Şimdi de internet gündeminin en çok aranan konuları arasında emekli maaşları baydamdan önce yatacak mı sorusu yer alıyor. Emekli bayram ikramiyesi olan 3.000 TL, 2 - 5 Nisan 2024 tarih aralığında emeklilerin banka hesaplarına yatırıldı. Hatta banka promosyonu için başvuruda bulunanlar da 28 Mart 2024 itibari ile promosyon ödemelerini almaya başladılar.

Peki Nisan ayı maaşları hesaplara 10 - 12 Nisan 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan bayramı öncesinde mi yoksa sonrasında; zamanında mı yatırılacak? Emekli maaşları hesaplara, emekli tahsis numaralarına göre yatırılıyor. Buna göre Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri için maaş takvimi şu şekilde oluşmuş durumda:

• SSK emeklileri maaşlarını her ayın 17 ile 26'sı arasında alıyor.
• Bağ-Kur emeklileri maaşlarını her ayın 25 ile 28'i arasında alıyor.
• Emekli Sandığı emeklileri maaşlarını her ayın 1'i itibari ile almaya başlar.

Buna göre pek çok memur emeklisi maaşını bayram öncesinde almış durumda. Ancak diğer emekliler için maaşların bayram öncesinde yatırılması gibi bir durum söz konusu değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.