Emekli Maaşı Zammı İle En Düşük Emekli Maaşı Ka TL Olacak?

Emekli Maaşı Zammı İle En Düşük Emekli Maaşı Ka TL Olacak?

Emekli maaşı zammı Temmuz ayında yapıldığında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Emekli maaşlarına yüzde kaç oranında zam yapılacak? Emekli maaşına yapılacak olan zam oranı neye göre belirlenecek? Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan enflasyon tahminine göre sosyal güvenlik uzmanları tarafından tahmin edilen maaş zammı oranı yüzde kaç olacak?

Emekli maaşı zammı ile ilgili aramalar, takvimler Temmuz ayına doğru yaklaşırken internet ortamında hız kazandı. Bu konuda en çok merak edilenler arasında en düşük emekli maaşı kaç TL olacak sorusunun yanıtı yer alıyor. SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı'ndan emekli maaşı alanlar yüzde kaç maaş zammı alacaklarını da merak ediyorlar.

emekli-maasi-zammi.webp

Hatırlayacağınız gibi Ocak ayında yapılan emekli maaşı zammı %49.25 oranında olmuştu. Nisan ayının başında ise Mart ayı enflasyon verileri açıklandı. Bu verilere dayanarak meb hocam tahminlerimize göre, enflasyon oranları aynı şekilde devam ederse emeklilere ve memurlara Temmuz ayında %40 civarında bir zam uygulanabileceğini sizlere daha önce de belirtmiştik.

Ancak sonrasında Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönem enflasyon tahminini açıkladı. Ve sosyal güvenlik uzmanları buna göre bir zam oranı tahmininde bulundular. Bu tahmin %25 dolaylarında oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise emekli maaşlarının Temmuz ayında yeniden masaya yatırılacağını belirtti.

Enflasyon tahminleri doğrultusunda hesaplanan Temmuz ayı maaş zammına göre en düşük emekli maaşı 12.500 TL civarında olacak. Enflasyon oranları Mart ayındaki şekli ile devam edecek olursa en düşük emekli maaşı yaklaşık 14.000 TL'ye çıkacak. Konu ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederek sizlerle paylaşmayı sürdürüyor olacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

7 Yorum