Düşük faizli konut kredisi başvuru ne zaman başlayacak? İlk evim kampanyası 2024 detayları

Düşük faizli konut kredisi başvuru ne zaman başlayacak? İlk evim kampanyası 2024 detayları

İLK EVİM KAMPANYASI ŞARTLARI 2024: İlk evim kredisi ne zaman çıkacak? 1.20 düşük faizli konut kredisi başvuru şartları neler, kimlere verilecek ve vade farkı ne kadar olacak?

İlk Evim kampanyası, ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlar için düşük faizli konut kredisi fırsatı sunuyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarına göre, bu kampanya kapsamında ev alacak vatandaşlara 1.20 faiz oranı ile 15 yıl vadeli konut kredisi sağlanacak.

Peki düşük faizli konut kredisi başvuru ne zaman başlayacak? İlk evim kampanyası 2024 detayları

Kampanya, ilk konut alımını kolaylaştırmak amacıyla düzenleniyor ve yılsonuna kadar Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Başvuru şartları, önceki kampanyalara benzer şekilde, son 1 yılda satın alınan konut olmaması ve hisseli konutlarda yüzde 50'den fazla hisseye sahip olmamak gibi kriterleri içerebilir.

Ayrıca, kredi kampanyasının sadece ilk konut alımlarında geçerli olacağı ve ikinci veya üçüncü konut alımlarında bu imkânın sunulmayacağı belirtiliyor.

Kampanyanın detayları, resmi duyurularla netleşecek ve başvuruların başlangıcı, şartları ve vade seçenekleri ilgili resmi kanallar aracılığıyla açıklanacak.

Kaynak:Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum