Başvurular ne zaman başlayacak? Öğrenciler İOKBS tarihini merak ediyor?

Başvurular ne zaman başlayacak? Öğrenciler İOKBS tarihini merak ediyor?

2024 MEB bursluluk sınavı, İOKBS ne zaman yapılacak, başvuruları ne zaman, başvuru şartları neler?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2024 yılı için düzenleyeceği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) detayları açıklandı. Resmi ve özel okullardaki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri, belirlenen tarihte bu sınavda yer alacaklar. Sınav, öncelikle maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere yönelik olacak ve her yıl düzenlenecek.

MEB BURSLULUK SINAVI BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK? ÖĞRENCİLER İOKBS TARİHİNİ MERAK EDİYOR?

MEB tarafından uygulanacak olan İOKBS, eğitim zamanı ihtiyaç sahibi öğrenciler için tasarlandı. Sınav 21 Nisan 2024 tarihinde ülkemiz genelindeki tüm sınav merkezlerinde saat 10.00'da başlayacak ve tek oturum yapılacak. Sınavla ilgili tüm detaylar, "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024"te yer alıyor.

Başvuru yapacak öğrenciler arasında ;

  • Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları,
  • Mevzuatta belirtilen şartları taşıyanlar,
  • İlgili sınıf seviyelerinde eğitim gören öğrenciler ve disiplin cezası almayanlar yer alıyor.

Sınıf tekrarı yapmamış olmak ve aile gelirinin belirli bir seviyenin altında olması gibi önemli koşullar da başvuru şartları arasında yer alıyor. Bu detaylı bilgiler ve diğer önemli hususlar kılavuzda belirtilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.