Amerika Bunu İstese de Düşüremez! Ünlü Siha Uzmanı Duyurdu Ülkemizin Bu Silahı TB2 SİHA’dan Daha Büyük Adım

Amerika Bunu İstese de Düşüremez! Ünlü Siha Uzmanı Duyurdu Ülkemizin Bu Silahı TB2 SİHA’dan Daha Büyük Adım

ABD basını, Türkiye için son zamanlarda büyük ses getiren SİHA, TB2’den daha fazla ses getirdiğinden bahsetti. Dünyada birçok ülkeye ihracat edilen İHA ve SİHA’lar barış ve savaşta görevlendirilebiliyor.

Rusya Ukrayna arasında yaşanmakta olan savaş için Dünya el ele vermiş bitirmek için çabalamaktadır. Diplomatik açıdan istenilen olmamışken, yaşanılan savaş sebebi ile küresel silah pazarı büyük oranda arttı.

Açıklama Heyecanlandırdı

NATO ve Avrupa üyesi olan ülkeler, Ukrayna ve Rusya savaşı ardından silah alımlarında artışa sebep oldu. Türk yapımı olan SİHA ve İHA’ların başarıları dillerde dolaştı.

SİHA ve İHA için artan talep sebebi ile ABD merkezli Bloomberg Araplar için ne kadar önemli olduğundan bahsetti.

amerika-bunu-istese-de-dusuremez-unlu-siha-uzmani-duyurdu-ulkemizin-bu-silahi-tb2-sihadan-daha-buyuk-adim.jpg

Günümüz şartlarında küresel silahlanma artışı yaşanmakta olduğunu belirten Bloomberg, “Türkiye’de yapılan insansız hava sahası araçlarının yapımı arttı” dedi. Siyasi açıdan etkisi şu şekilde yorumlandı;

“Türkiye’de üretimi artan insansız hava sahası sebebi ile, Türkiye’ye Ortadoğu ve çevresinde çok büyük nüfuz kazandırmış oldu.”

Bir dergiye göre Ukrayna Türk yapımı seyir füzesi fırlatabilen insansız hava araçlarını alabileceklerini söyledi. Şayet bu gerçekleşirse savaşın seyri değişeceğinden bahsedildi ve bu sayede Kiev Rusya’nın savunmasını yerle bir edebilecek yorumu yapıldı.

2020 tarihinde ilk olarak Azerbaycan Türk yapımı SİHA’ları savaşta kullanarak bölgede var olan dengeyi değiştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.