31 Mart 2024 Yerel Seçimlerde Oy Kullanmamanın Cezası Kaç TL Olacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerde Oy Kullanmamanın Cezası Kaç TL Olacak?

Yerel seçimlerde oy kullanmamanın cezası olacak mı? Pek çok seçmen, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde sandık başına gitmezse nasıl bir ceza ile karşılaşacağını merak ediyor. Yüksek Seçim Kurulu bu konu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulundu mu? Geçtiğimiz yıl uygulanmış olan 300 TL para cezasının üzerine herhangi bir tutar eklemesi yapılır mı? Vatandaşlar, kendilerine verilecek olan idari para cezasının haricinde herhangi bir başka ceza ile oy kullanmazlarsa karşılaşırlar mı?

Yerel seçimlerde oy kullanmamanın cezası var mı? 31 Mart 2024 Pazar günü yani yarın yapılacak olan yerel seçimler öncesinde oy kullanamayacak durumda olanların ya da oy kullanmak istemeyenlerin yaptıkları en önemli araştırmalar arasında yer alıyor.

2023 yılında, yani geçtiğimiz sene yapılan genel seçimlerde oy kullanmamanın cezası 300 TL olmuştu. Bu durum 2024 Yerel seçimleri için de geçerli olacak mı? Eğer yerel seçimlerde oy kullanmamanın cezası olacaksa, ceza tutarı yine geçen sene olduğu gibi 300 TL mi olacak?

Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin yarın sandık başına gitmesi gerekiyor. Peki her seçimde olduğu gibi katılımın bu seçimde de %80'ler civarında olacağı düşünülecek olursa sandık başına gitmeyenlere uygulanacak olan ceza tutarı olacak mı? Olacaksa kaç TL olacak ve cezalar vatandaşlara nasıl ulaşacak?

Yüksek Seçim Kurulu, 2024 yılı için 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'ne ilişkin oy kullanmayacak olan vatandaşlara yönelğk uygulanacak ceza tutarı ile ilgili, henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bu aşamada daha önceki yıllarda yapılan seçimlerde uygulanan ceza tutarlarını, emsal olarak görebilmeniz adına sizlerle şu şekilde paylaşabiliriz:

• 1 Kasım 2015 seçimlerinde oy kullanmamanın cezası 22 TL'ydi.
• 2017 Referandum Seçimleri'nde oy kullanmamanın cezası 22 TL'ydi.
• 2023 Genel Seçimleri'nde oy kullanmamanın cezası 300 TL'ydi.

2024 yılı için bu rakamın kaç TL olacağını birlikte göreceğiz. Oy kullanmayan seçmene, idari para cezası dışında başka herhangi bir ceza ise uygulanmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.