31 Mart 2024 Yerel Seçim Yasakları Ne Zaman Başlıyor? Seçim Yasakları Ne Zaman Kalkacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçim Yasakları Ne Zaman Başlıyor? Seçim Yasakları Ne Zaman Kalkacak?

Seçim yasakları ne zaman başlıyor? 2024 Yerel Seçimleri öncesinde başlayan seçim yasakları ne zaman kaldırılacak? Neleri kapsayacak? Lokantalar açık olacak mı? Seçim günü düğünlerin yapılmasına izin verilecek mi? Düğünler kaçta yapılmaya başlanacak? Parti araçları tarafından yüksek sesle yapılan müzik yayınları yapılmaya devam edecek mi? Rsdyo ve televizyonlar, seçim yasakları sırasında seçimle ilgili herhangi bir haber, tahmin ya da yorum yapabilecekler mi?

Seçim yasakları ne zaman başlıyor? 31 Mart 2024 Pazar günü uygulanacak ve oy verme işleminin bazı illerde 07.00 itibari ile başlayacağı yerel seçimler için seçim yasaklarının başlayıp başlamadığı merak konusu.

Seçim yasakları ne zaman başlıyor? 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde uygulanmaya başlanan seçim yasakları, 30 Mart 2024 Cumartesi günü 17.00 itibari ile yani bundan yaklaşık 5 saat önce başladı. Artık, yapılacak yeni bir seçime kadar sokaklarda gördüğünüz parti arabalarının yüksek sesli müziklerine katlanmanız gerekmeyecek.

Seçim yasakları, 31 Mart 2024 Pazar günü sandıklar kapanıncaya, yani 17.00'a kadar devam edecek. Bu süreçte oy veren seçmene yönelik parti tanıtımlarını içeren herhangi bir propaganda yapılamayacak. Peki bu kapsamda nelerden söz edebiliriz? Seçim yasakları nelerdir?

• 31 Mart 2024 Pazar günü 18.00'a kadar radyo ve televizyonlar dahil yayın kuruluşlarında seçim ve seçim sonuçlarına dair herhangi bir haber, tahmin ya da yorum yapılması yasak olacak.

• 18.00 - 21.00 saatleri arasında yayın organlarında sadece Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilecek olan haberler ve tebliğlerin yayınlaması serbest olacak.

• 21.00 itibari ile bütün yayınlar serbest olacak. Ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun onay vermesi halinde yayın yasağı daha erken saatte de kaldırılabilecek.

• Bütün umumi eğlence mekanları (kafeler, kahveler, internet kafeler.. kapalı olacak. Lokantalarda ise sadece yemek servisi yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.