3 Nisan'da Kimler Emekli Bayram İkramiyesi Alacak? Dul Ve Yetim Aylığı Alanlar Kaç TL İkramiye Alacak?

3 Nisan'da Kimler Emekli Bayram İkramiyesi Alacak? Dul Ve Yetim Aylığı Alanlar Kaç TL İkramiye Alacak?

Emekli bayram ikramiyesi 2 Nisan itibari ile emeklilerin ve Dul ve Yetim aylığı alanların hesabına yatırılmaya devam ediyor. 3 Nisan'da kimlerin hesaplarına bayram ikramiyeleri yatırılacak? 2 Nisan'da kimler bayram ikramiyelerini aldılar? Dul ve Yetim aylıkları 2 ya da 3 Nisan'da hesaplara yatırıldı mı? Dul ve Yetim aylığı alanlar da emekliler gibi 3.000 TL bayram ikramiyesi mi alacaklar? Kimin hesabına kaç TL para yatırılacak?

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri, emeklilerin hesaplarına yatırılmaya devam ediyor. 2 Nisan 2024 Salı günü itibari ile emekli maaşını ayın 17 ve 18'inde alan SSK emeklileri ve Emekli Sandığı'ndan emekli olup maaşlarını ayın 1 ve 2'sinde alanların bayram ikramiyeleri hesaplarına yattı. Bu grup içerisinde Dul ve Yetim aylığını belirtilen tarihlerde alanlar da yer alıyor.

emekli-bayram-ikramiyesi.jpg

Bugün yani 3 Nisan 2024 Çarşamba günü emekli bayram ikramiyesi hesaplara yatacak olan grup ise SSK emeklisi olup maaşını ayın 19, 20, 21 ve 22'sinde alanlar ve Emekli Sandığı'ndan emekli olup maaşını ayın 3'ünde alanlardan oluşacak. Yine bu grup içerisinde yer alan, maaşlarını bu tarihlerde alan Dul ve Yetim ve Ölüm aylığı alanların emekli ikramiyeleri de hesaplarına 3 Nisan 2024'te yatırılacak.

Peki dul ve yetim aylığı alanlar için verilecek olan bayram ikramiyesi ödemesi de mi diğer emekliler gibi 3.000 TL olacak? Bilindiği üzere Dul ve Yetim aylığı, emekli olup, sonra da hayatını kaybeden kişinin eş ve çocuklarına verilen aylıktır. Emekli olan kişinin maaşının %75'ine tekabül eder. Aynı durum bayram ikramiyesi için de geçerlidir.

Dul ve Yetim aylığını alan kişi tek bir eş ya da çocuk ise bayram ikramiyesi hesabına 2.250 TL olarak geçer. Bir anne bir çocuk ise annenin hesabına %50 ile 1.500 TL; çocuğun hesabına ise %25 oran ile 750 TL geçer. Bu şekildeki oransal dağılım emekli maaşlarında da geçerlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum