2024 EKPSS Ne Zaman Yapılacak? Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 EKPSS Ne Zaman Yapılacak? Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

EKPSS ne zaman? Önce başvuru, ardından da geç başvuruların alındığı EKPSS için adaylar sınav tarihini merakla beklemeye başladılar. Tam da bu aşamada ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile EKPSS sınav tarihi açıklandı. Bununla birlikte sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih de belli olmuş oldu. Peki öğrencilere hangi alanlarda test uygulanacak? Sınav süresi kaç dakika olacak? Sınav süresi ya da şekli ile ilgili bir değişiklik olacak mı? Sonuçlar nasıl öğrenilecek?

EKPSS ne zaman? ÖSYM tarafından iki yılda bir gerçekleştirilen Emgelli Kamu Personeli Seçme Sınavı için başvurular 12 - 29 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılarak tamamlandı. Geç başvurular ise 7 - 8 Mart 2023 tarihleri arasında alınmıştı. Başvuru sürecini tamamlayan adaylar heyecanla sınavın yapılacağı tarihi bekliyordu.

ekpss-ne-zaman.webp

ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile birlikte EKPSS ne zaman sorusu da yanıt bulmuş oldu. Buna göre Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 28 Nisan 2024 Pazar günü 10.15'te yapılacak. Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacak. Sınavın sona ermesinin ardından ise adayların heyecanla bekleyeceği konu EKPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih olacak.

81 il merkezinde düzenlenecek olan EKPSS sınavı için adaylara, soruları cevaplamaları adına 60 dakika süre verilecek. Fakat bu süre, adayların engel gruplarına göre değişkenlik gösterebilecek. Benzer durum sınavın uygulanma şekli için de geçerli olacak.

ÖSYM EKPSS takvimine göre sınav sonuçları ise 23 Mayıs 2024'te açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM AİS sayfası üzerinden T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM tarafından kendilerine verilen şifre ile görebilecekler.

Şifresini hatrlamayan adaylar Şifremi Unuttum bağlantısını tıklayarak, şifresi olmayan adaylar ise e-Devlet üzerinden ÖSYM AİS hesaplarına erişim sağlayarak sınav sonuçlarına erişim sağlayabilecekler. Meb hocam tarafından bu konuya zamanı geldiğinde sizler için detaylı olarak değineceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum