2. Ara Tatil Ne Zaman 2024 Yılında 15 Gün Mü Olacak?

2. Ara Tatil Ne Zaman 2024 Yılında 15 Gün Mü Olacak?

2. Ara tatil ne zaman 2024 yılının bugünlerinde yanıtı en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Aslında Milli Eğitim Bakanlığı konuya ilişkin bir açıklamada bulundu ve 2. Ara tatilin Ramazan bayramına denk geldiği bilgisini bizlerle paylaştı. Fakat yine de öğretmenler ve öğrenciler umutlu bir bekleyiş içerisine girerek tatilin uzatılabileceğini düşündüler. Peki Beklenen oldu mu? Öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecileri 15 gün mü tatil yapacak?

2. ara tatil ne zaman 2024 hakkında merak edilenler her geçen gün artıyor. 5 Nisan 2024 Cuma günü itibari ile başlayacak olan 9 günlük Bayram tatili sonrasında öğrenciler ikinci ara tatile de çıkacaklar mı? Yoksa 2. ara tatil 9 günlük Bayram tatili ile mi birleştirildi?

2-ara-tatil-ne-zaman-2024.webp

2. ara tatil ne zaman 2024 konusuna yönelik sorular hız kesmeden internet ortamında araştırılıyor. 2023 - 2024 yılına dair ilk Ara tatil Kasım ayında verildi. İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimini almakta olan öğrenciler ve öğretmenler ile okul idarecileri, sonrasında 2. ara tatil hakkında meraklı bekleyiş içerisine girdiler.

Ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuya yönelik bir açıklama geldi ve meb hocam haberleri içerisinde bu konuya yönelik detayları sizlerle paylaştık: 2. ara tatil Ramazan Bayramı tatilinin içerisinde yer alacak. Yani iki tatil birleştirilmiş durumda. Ve Ramazan Bayramı tatili sonrasında 2. ara tatile yönelik olarak öğretmen ve öğrenciler için tatil uzatması yapılmayacak.

Sonrasında ise 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı 14 Haziran 2024'e kadar devam edecek. Fakat bu süreçte öğrencilere kısa tatiller verilecek. Örneğin 23 Nisan ve 1 Mayıs tatil olacak. Sadece Nisan ayı bazında baktığımızda ve hafta sonunu da dahil ettiğimizde öğrenciler ayın yarısını tatil yaparak geçirecek. Elbette aynı durum öğretmenler için de geçerli.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum